Tot ce trebuie să
știi despre Casta

Cine suntem?

Casta face parte din grupul Neogen, unde are alături câteva platforme de succes din România, cum ar fi Vivre, Bestjobs și Citylink și este o platformă imobiliară inovatoare, prima care a adus modelul “iBuying” în România, adică vânzarea rapidă a apartamentelor.

Proiectul Casta s-a născut din dorința de a simplifica procesul de vânzare-cumpărare a unei proprietăți și a devenit misiunea companiei și a întregii echipe.

Ce facem?

Platforma cumpară apartamente folosind date și instrumente tehnologice avansate cum ar fi algoritmii cu regresie multiplă și inteligență artificială, pentru a face oferte de cumpărare rapide și reduce substanțial timpul necesar pentru a vinde un apartament.

Procesul tradițional de vânzare este așadar revoluționat datorită acestei noi modalități – mai rapidă mai comodă și adesea mai avantajoasă.

Casta nu este o agenție imobiliară tradițională care intermediază vânzarea apartamentelor, ci este chiar cumpărătorul direct al proprietăților pe care le ofertează. Echipa noastră de specialiști analizează și face oferta InstaBuy, colegii noștri de pe teren vor vizita apartamentul iar prețul se va plăti în ziua semnării contractului final de vânzare-cumpărare. Cu aproximație, totul durează maxim 10 zile de la confirmarea ofertei.
Ce este un iBuyer?

Un iBuyer este o companie care folosește tehnologia avansată pentru a face o ofertă de cumpărare rapidă pentru apartamentul tau. Acest tip de serviciu reprezintă o schimbare importantă a modului în care oamenii își pot vinde apartamentele, simplificând tot procesul de vânzare.

Beneficii:

Siguranța unei oferte de vânzare cu plata integrală
Mai mult control asupra momentului în care te muți

iBuyerul estimează valoarea apartamentului tău, bazându-se pe ofertele active din piață și trimite o ofertă de achiziție rapidă. Prin acceptul ambelor părți, iBuyerul își asumă sarcina de a achiziționa, deține, comercializa și revinde apartamentul, dupa caz.
Ce este o ofertă InstaBuy și cum obții una?
O ofertă de preț reprezintă suma de bani la care propunem achiziționarea apartamentului tău.

Este:
Neangajantă pentru vânzator și doar confirmă disponibilitatea sa de a ne facilita inspecția apartamentului

Nu implică nici un cost pentru vânzator și nu trebuie semnat nici un document în acest sens

PS: În cazul în care există anumiți factori identificați la inspecția apartamentului, care nu au putut fi luați în calcul la prima ofertă, oferta inițială se poate modifica pâna la momentul vânzării.
Cum funcționează procesul de vânzare către Casta?

Misiunea noastră este să simplificăm procesul de vânzare-cumpărare al unui apartament astfel:

Completezi formularul rapid de pe site cu toate informațiile solicitate
Un membru al echipei te va contacta telefonic pentru confirmarea aplicării
Primești oferta în maxim 3 zile lucrătoare de la confirmarea aplicării
Dacă îți place oferta noastră și o accepți, stabilim inspecția apartamentului
Obținem confirmarea juridică a actelor de proprietate
Semnăm contractul de vânzare-cumpărare iar în aceeași zi, facem și plata

În tot acest timp, în medie 7 zile lucrătoare, echipa noastră îți va acorda constant suport pentru a te ajuta cu actele necesare vânzării, asigurând un flux rapid al tot procesului.
Ce informații ai nevoie pentru a cere o ofertă?
Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de pe site cu:

Adresa (strada, număr, bloc), suprafața utilă a apartamentului, detalii legate de dotări (izolație, geamuri, centrală etc.), minim 3 poze.

Ar fi ideal să ai la îndemână un releveu al apartamentului pentru a-l încărca pe site.

Foarte important de știut, informațiile adăugate de tine nu vor fi publicate sau procesate în alt scop decât pentru evaluarea cât mai corectă a imobilului.
În ce orașe este disponibil serviciul InstaBuy, Casta?

Casta cumpără apartamente în momentul de față exclusiv pe aria municipiului București.

Plănuim ca, în curând să extindem serviciile și în alte orașe cum ar fi: Cluj Napoca, Brasov, Timișoara si Iași.
Ce tipuri de proprietăți cumpără Casta?

Casta este un iBuyer de apartamente.

Cumpărăm: garsoniere, apartamente cu 2, 3 respectiv 4 camere.

Ne dorim să facem oferte cât mai competitive de piață și să oferim o experiență excelentă clienților noștri, motiv pentru care ne-am stabilit foarte bine criteriile cu privire la tipurile de apartamente pe care le cumpărăm și zonele în care activăm.

Evoluția pieței, variația stocurilor cât și capitalul investit poate influența imobilele pe care le cumpărăm, încercând să menținem un raport echilibrat între tipurile de apartamente pe care le deținem. Astfel, criteriile noastre de cumpărare sunt dinamice și variază pe anumite perioade ale anului.
Când trebuie să eliberez apartamentul vândut?

Este important de știut că există câteva elemente indirecte care contribuie la oferta finală către un apartament. Data eliberării este unul dintre acestea și impactează direct valoarea pe care Casta este dispusă să o plătească pentru imobilul în cauză. De aceea este important ca acest aspect să fie menționat în momentul aplicării sau prin colegii noștri care te vor contacta.
Care este diferența între vânzarea tradițională a unui apartament si vânzarea directă către Casta?


În piața imobiliară nu există o referință clară și deschisă de unde vânzătorii pot afla prețul pe apartamentul lor. Vânzarea unui imobil de cele mai multe ori se reduce la o componentă emoțională iar achiziția unuia la anumiți factori subiectivi de moment.

Mai mult, piața este inundată de o calitate scăzută de oferte de vanzare, promovate într-un mod care nu oferă nici confort nici siguranță vânzătorului dar nici o idee legată de “cât timp” le va lua să își vândă apartamentul.

Prin Casta, beneficiezi de:

Ofertă de preț, ce are la baza un număr de aproximativ 80.000 de oferte de vânzare colectate zilnic, din diferite canale, o baza de date de peste 1.000 de tranzacții realizate în ultimul an și un flux constant de informații actualizate preluate din piață.

Încheierea tranzacției într-un timp record, fără a acumula stresul din procesul tradițional de vânzare cu care suntem obișnuiți, cu termene lungi și multe incertitudini.

Posibilitatea de a afla, transparent, într-un mod total neangajant, cât costa imobilul, iar ulterior, printr-o singură vizită din partea noastră de a vinde apartamentul imediat.

Evitarea nenumăratelor vizionari din partea potențialilor clienti, alți intermediari, site-uri de anunțuri și foarte important, și, mai presus de toate, limitarea costurilor tranzacției pentru că nu va trebui să plătești comision unui agent imobiliar sau alte taxe ascunse.
iBuyer vs “rechini imobiliari”

Modelul de business, fiind atât de nou pe piața din România, este adesea confundat cu practica rechinilor imobiliari de pe piață, care adesea vizează proprietari în dificultate, fac renovări majore și apoi vând la un preț semnificativ mai mare decât chiar cel de piață.


Casta se concentrează de obicei pe apartamente care se afla în stare bună, locuibile, iar ofertele pe care le face sunt independente de motivele proprietarilor de a vinde. Totul se face pe online, automat, în cele 3 zile de la aplicare, fără alte interacțiuni și informații legate de alte aspecte decât cele relevante evaluării apartamentului.

Noi încercăm să facem o ofertă comparabila cu ceea ce ar plăti un cumpărător în piața liberă și o facem transparent, scopul fiind sa ajungem la acea valoare “justă” de piață.Modelul nostru de afaceri se bazează pe un comision , similar comisioanelor agenților imobiliari și ulterior pe identificarea potențialelor elemente de plus valoare pe care le putem oferi proprietății. Astfel, prin mici reparatii, imbunatatiri cat si printr-o promovare agresiva si diferite surse de finantare oferite clientilor nostri, putem genera o marjă suficientă din revânzarea apartamentelor cumparate.Comisionul nostru este de 3%, și este deja scăzut in momentul în care noi transmitem oferta către vanzator. Astfel, suma ofertei reprezinta intreaga suma pe care o va primi vanzatorul, fără alte cheltuieli ascunse.
illustration